FÖRRÄTTER och SMÅRÄTTER

Toast Skagen - läcker majonnäsmix toppad med räkor.  185 B

Piri Piri räkor - stora räkor frästa i olivolja, chilli och persilja. Serveras med nybakat bröd   150 B

Vitlöksbröd på nybakat grillat bröd med persilja och vitlök    75 B

Cheddarostgratinerade nachos med ”het” tomatsås dip   100 B

  

SALLADER

Caesarsallad - kycklingfile,bacon, dressing, brödkrutonger och Romansallad   195 B

 

RANCHENS PIZZOR   large size

Margherita - tomatsås, mozzarella o färsk basilika.     260 B

Hawaii - tomatsås, mozzarella, skinka och ananas.      260 B

Mafioso - tomatsås, mozzarella, salami, lök och peperoni.   260 B

Capricciosa - tomatsås, mozzarella, skinka o champinjoner.  260 B

Frutti de Mare - tomatsås, mozzarella och skaldjur.  260 B

Vegetariana - tomatsås, mozzarella, och grönsaker.  260 B

Pizza Oscar - fläskfilé, bearnaisesås, tomatsås o mozzarella.  260 B

Oxfilépizza  - chilibearnaisesås, lök, paprika, tomatsås o mozzarella.   260 B

Tacopizza - köttfär, nachochips, vitlöksås, tomatså, gurka, sallad och tomater   260 B

 

HUVUDRÄTTER

Quesadilla -  varma tortillabröd fyllda med köttfärs och ost. Serveras med salsa, gräddfil och en fräsch grönsallad   220 B

Pasta Roma - med stora viltfångade räkor, olivolja, chili, persilja, vitlök och parmesanost  235 B

Steak minute - oxfilé ( Australien) med Bearnaisesås och pommes frites    375 B

Fläskfilémedaljonger med krämig trattkantarellkrämsås och rostad potatis   295 B

Wienerschnitzel med rödvinsås, citron, mixed sallad och stekt potatis   290 B

Scampi del Diablo - (djävulsscampi med chili) med Scirachakryddad vitlöksmajonnäs och ris   270 B 

Pocherad White Snapperfilé med en sås på krabba och dill. Serveras med potatispuré   270 B

Halstrad fjordlaxschnitzel med Skagensås, citron och dillslungad potatis    345 B

Spagetti Carbonara - med bacon, parmesanost, svartpeppar, äggula o lök i gräddig sås   225 B

Plankstek på klassiskt vis - med oxfilé  395 B    med fläskfile  325 

 

THAI RÄTTER -  Ångkokt ris 20 B

Stekt ris med fläsk/kyckling/räkor.  90 B med räkor   125 B

Masamancurry med kycklingfilé.  120 B

Kyckling med cashewnötter.  120 B

Panengcurry med räkor/ kyckling.  120 B kyckling     med  räkor   130 B

Kinesiska vårrullar fyllda med köttfärs och vitkål Serveras med soya och chilisås   120 

Heta kycklingvingar   120 B 

Phad Thai med kyckling   95 B     med räkor 120 B

Stekta grönsaker i oystersås   80 B

Kyckling Satay - kycklingspett med jordnötsås   120 B

Grön currysoppa med kyckling   120 B     med räkor 130 B

Papayasallad med räkor à la Ranchen   100 B

Wok med räkor, stekt ägg och thaibasilika ( Grapao gung )   100 B

Paenengcurry med grönsaker och tofu  ( vegetarisk )   120 B

Fläskfilewok med grönsaker i oystersås    100 B

Oxfile och scampiwok med grönsaker i het sås   150 B

 

DESSERTER

Gino - chokladgratinerade frukter med vaniljglass.  125 B

Limoncellospetsad vaniljglass med jordgubbar .  85 B

Fat med färska frukter - (stor nog att dela) med ananas,

melon, mango och papaya. Säsongsvariationer.   60 B

Hemlagad Brownie med mixade bär (hallon,blåbär, och jordgubbar) 85 B

RANCHENS banandessert med chokladsås, maränger och vaniljglass.  100 B

Irish Coffee.  135 B  4cl          195 B   6cl

Bailey's Coffee.  135 B   4cl       195 B  6cl

 

                   DAGENS TIPS- SE VÅRA MENYTAVLOR!

 

 

ALLTID PÅ RANCHEN - ALWAYS AT RANCHEN.

Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor.   165 B

Hasch, diced fried potatoes sausages, diced meat, beetroot and fried egg.   165 B

Svenska köttbullar med gräddsås, lingon och potatismos.   195 B

Swedish meatballs with creamsauce, lingonberries and mashed potatoes.   195 B

Räksmörgås med handpillade räkor, ägg, majonnäs och sparris.   250 B

Prawn sandwich - the swedish killer sandwich with handpealed prawns, egg, asparagus and mayonnaise.   250 B

 

 

 

                                         

ENGLISH MENU

APPETIZERS

Toast Skagen - delicious mayonnaisemix, topped with fresh prawns.    185 B

Piri Piri Prawns - large prawns fried with chilli, parsley and garlic. Served with freshly baked bread   150 B

Garlic bread - grilled freshly baked bread with parsley and garlic   75 B

Cheddarcheese gratinated nachos- with ”hot & spicy” salsa   100 B

 

 

SALADS

Caesar salad - chickenfillet, dressing, parmesancheese and roasted bread croutons. 195 B

 

 

 

RANCHEN Pizzas   Large size 

Margherita - tomatosauce, mozzarella and fresh basil.        260 B

Hawaii - tomatosauce, mozzarella, ham and pineapple.     260 B

Mafioso - tomatosauce, mozzarella, onion, salami and Feferoni   260 B

Capricciosa - tomatosauce, mozzarella, ham and mushrooms.     260 B

Frutti de Mare - tomatosauce, mozzarella and asorted seafood.  260 B

Vegetariana - tomatosauce, mozzarella and vegetables.  260 B

Pizza Oscar - fillet of pork, sauce bearnaise and mozzarella.     260 B

Fillet of beef pizza -chili bearnaise, onion, paprika, tomatosauce and mozzarella     260 B

Tacopizza - minced meat, nachochip, mozzarell, cucumber, tomatosauce, garlicsauce and fresh salad   260 B

 

MAIN COURSES

Quesadilla - hot tortillabread filled with minced meat and cheese. Served with salsa, sour cream and a fresh green salad   220 B

Pasta Roma - large wildly caught prawns with olive oil, chilli, parsley, garlic and shredded parmesan cheese    235 B

Steak minute - (Aussie meat) with sauce bearnaise and french fries.  375 B

Fillet of pork  with creamy chanterellsauce and roasted potatoes  295 B

Wienerschnitzel with red wine sauce, lemon, mixed salad and fried potatoes   290 B

Poached fillet of White snapper with a crab and dillsauce. Served with potatoes pure   270 B

Scampi del Diablo ( devils prawns with chili ) with Sriracha spiced garlicmayonnaise and rice      270 B

Fried schnitzel of Fjordsalmon with sauce Skagen ( mayo, shrimps & roe) and dillspiced potatoes  345 B

Spagetti Carbonara - with bacon, blackpepper, and Parmesancheese in creamy sauce   225 B

Wooden platter the classic way with Fillet of beef   395 B     with Fillet of pork   325 B

 

THAIFOOD -    Steamed rice 20 B

Fried rice with pork/chicken/prawns.  90 B  with prawns  125 B

Masamancurry with fillet of chicken.  120 B

Chicken with cashewnuts.  120 B

Panengcurry with prawns/chicken.  120 B  with prawns  130 B

Pad thai with chicken/pork/prawns.  115 B  with prawns  130 B

Fried vegetables in oyster sauce.   85 B

Chicken Satay with peanutsauce - 8 skewers.   135 B

Springrolls with plumsauce or sweet chillisauce.  95 B

Green currysoup with chicken/prawns.  125 B  with prawns  140 B

Deepfried prawns with Tamarindsauce.   160 B

Papayasalad a la RANCHEN.   90 B

Hot Thaibasil with fried egg and chicken/prawns.   125 B    with prawns   130 B

Panaengcurry with vegetables and Tofu    140 B

Wok with prawns and fillet of beef stir fried with fresh vegetables    190 B

 

DESSERTS

Gino- fresh fruits gratinated with white chocolate, served with vanilla ice cream.  125 B

Limoncello glazed vanilla ice cream with strawberries    85 B

Fresh fruit plate - (big enough to share) with pineapple,melon,mango and papaya. Seasonal variations . 60 B

Homemade Brownie with mixed berries (raspberries, blueberries, and strawberries) and whipped cream   85 B

Banana dessert a la RANCHEN - with chocolate sauce, meringue and vanilla icecream.  100 B

Irish Coffee.  135 B  4cl                195 B  6cl

Baileys Coffee.  135 B  4cl             195 B  6cl

 

   PLEASE LOOK AT THE BLACKBOARDS FOR CHEFS SUGGESTIONS.......